Kikärter från Kerala

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God vegatarisk rätt som till och med min anti-vegetar-sambo tycker om. ;-) Men han blir gladast om han får grillad kyckling som tillbehör. Köper du ingredienserna i ett orientaliskt livs/grönsakshandel blir rätten dessutom superbilligt!

Ingredienser

  • 1 chili
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 3 vitöksklyftor
  • 3 cm skalad och riven ingefära
  • 1 burk kikärter (400g)
  • 1 msk curry
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 10 körsbärstomater i halvor
  • 100 g färsk spenat
  • Saft av ca 1 1/2 pressad lime
  • Salt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hacka chilin. Skala och hacka löken. Skala och krossa vitlöken (pressa inte). Skala och riv ingefäran.
    2. Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av.
    3. Fräs chili, vitlök och ingefära i olja eller smör. Dofta över curry, gurkmeja och spiskummin. Blanda ner kikärterna och häll i kokosmjölken. Låt koka upp och sedan puttra ett par minuter.
    4. Blanda ner spenatbladen och tomathalvor. Låt koka några få minuter till. Smaka av med limesaft och salt. Strö över hackad koriander.
    5. Servera med basmatiris, naan, mango chutney och eventuellt kyckling.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben