Palmers brownie

Serverar: 20 portioner

Krämiga och underbart goda rutor! En hyllning till en av browniens anfäder. Aprikossmaken bryter riktigt fint mot chokladen. I den här versionen är det något mer choklad än i vanliga brownie recept.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 350 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g valnötter
  • Aprikoskräm
  • 120 g torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Glaze
  • ½ dl aprikoskräm
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Börja med aprikoskrämen. Koka upp vattnet och tillsätt sockret. Klipp aprikoserna i bitar och kok i ca 15 minuter. Rör ut potatismjölet i 1 msk vatten och rör ner blandningen. Låt koka en stund till. Mixa krämen slät.
    3. Rör ihop glazen. Värm ½ dl av aprikoskrämen. Pudra över florsockret, vispa tills det blir en slät glaze.
    4. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält.
    5. Vispa ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggblandningen. Addera choklad- och smörsmeten. Rör om försiktigt men noga. Grovhacka nötterna, men spar en handfull till garnering. Blanda de hackade nötterna i smeten.
    6. Häll hälften av smeten i en stor form eller liten långpanna ca 25x35 cm, gärna med bakplåtspapper. Försök att fördela aprikoskrämen så jämnt som möjligt över smeten. Häll på resten av smeten.
    7. Baka i 40 minuter eller tills kakan är fast i kanterna (den här brownien behöver längre tid i ugnen än de övriga) Låt kakan svalna något och.
    8. Pensla på glaze och toppa med hela valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben