Pan amb tomaca

Serverar: 5 portioner

Tid: 10 minuter

Otroligt god o superenkel tomatröra till ett gott bröd, under förutsättning att man har goda tomater

Ingredienser

  • 4 mogna, goda tomater
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ev. vitlök
  • Instruktioner

    Dela tomaterna på mitten, dvs runt "midjan". Tag en halva o riv på rivjärnets fina sida. Det är lätt att riva, skalet håller ihop och skyddar fingarna. Till slut har du bara skalet kvar. Riv resten av tomaterna. Tillsätt olivolja o 1 tsk salt (smaka dig fram, det är faktiskt godare om den är litet saltare), och ev finriven vitlök, fast det är gott utan och vitlök ingår eg inte i receptet från början. Låt gärna stå ett tag, innan tomatröran serveras rumtempererad på baguetteskivor eller lite grövre brödskivor. Bra som liten förrätt, älskas även av barn. Röran är också god till kokt pasta. Testa med citronolja för variation.

    Liknande recept

    3.6
    1 h 30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben