Panerad helgskinkschnitzel med ost, senap och sparris

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

En helt egen rätt av jul, påsk eller helgskinka. Blev en fröjd för både öga och gom. Så har ni tröttnat på att skära ner skinkrester till pyttkött, så prova detta.

Ingredienser

  • 200 g kokt rimmad skinka (4 skivor)
  • 75-100 g ost (valfri sort)
  • 4 stänger grön sparris (fryst eller burk)
  • 1-2 msk senap (valfri sort)
  • Panering
  • 1 ägg
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar (grovmald)
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Skär knappt 1 centimeter tjocka skivor av skinkan. Bred senap på alla skivor. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna. Lägg på de andra skinkskivorna och tryck till runt kanterna. Blanda ströbröd med salt och peppar. Vänd skinkschnitzlarna först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbrödet. Tryck åter till kanterna och låt sen vila i minst 30 minuter så paneringen klistrar ihop. Stek i smör på medelvärme ca 2-3 minuter per sida, till de är gyllenbruna. Serveras gärna med potatis, löksås och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben