Pangasius i kokosmjölk och grön curry

Serverar: 4 portioner

Har inte gjort det här men ska pröva låter gott.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 röd lök, skalad, i klyftor
  • 2 morötter, skalade, skivade
  • 600 g pangasiusfiléer eller
  • annan vit fisk, tinad om fryst
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½-1 msk grön currypasta
  • Färsk koriander
  • 1 lime, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull i en traktörpanna. Fräs löken och morötter några minuter utan att de tar färg. Rör då och då. Dela fiskfiléerna om de är stora och vik varje dubbel. Salta med ½ tsked salt.
    2. Lägg fisken i en traktorpanna. Tillsätt kokosmjölken, currypastan och resten av saltet. Rör om försiktigt så att curryn och saltet fördelas i kokosmjölken. Koka upp och sjud sedan under lock cirka 5 minuter. Rör i hackade koriander och limeskal.
    3. Servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben