Pannacotta cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Mycket enkel och god efterrätt.

Ingredienser

  • Botten
  • 10 digestivekex
  • 25 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 gelatinblad
  • ½ dl strösocker
  • 5 g vaniljaroma
  • Topping
  • 300 g frysta hallon (går bra med andra bär eller frukter)
  • 1½ tsk strösocker
  • 3 gelatinblad
  • Riven vit choklad till garnering
  • Instruktioner

    1. Krossa digestivekexen och smält smöret. Blanda smöret med digestivekexen och häll i en löstagbar form och platta till. Låt stå kallt ca 20 min.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt. Låt koka upp grädden tillsammans med strösocker och låt sjuda några minuter. Blanda sedan i vaniljaroma och philadelphiaosten. Blanda sedan i gelatinbladen när man tagit kastrullen från plattan. Det är absolut viktigt att det inte kokar när man lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig. Häll sedan i formen men digestiveblandningen. Häll försiktigt så det inte blandar sig för mycket fyllningen och botten. Låt stå sedan i kylskåpet tills det har stelnat. Ca 4-5 timmar.
    3. När det har stelnat är det dags för toppingen. Värm hallonen i en kastrull tillsammans med strösocker och när strösocker har smält är det dags att ha i gelatinbladen som du har lagt i blöt innan. Häll bara toppingen på fyllningen o låt stå i kylskåpet tills det har stelnat.
    4. Ha på den rivna chokladen som lite garnering innan det är dags för servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    sweetypie131 11 november 2012

    Jättegod och perfekt konsistens. Den fick beröm för att den inte var så söt, men jag tar nog i lite extra ändå som den sockerråtta jag är... ;)

    carrolajjn 31 december 2012

    Då testar vi denna för nyårskvällen :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben