Pannkakor med palsternacka och färskoströra

Serverar: 6-7 portioner

Palsternacka har en söt bananlik smak som ger pannkakorna ett oväntat lyft. Smaken påminner lite om morotskaka.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn eller skrädmjöl
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ msk socker
  • 1 krm salt
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 1½ dl finriven palsternacka
  • 1½ dl mjölk
  • Till servering
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 2 msk lönnsirap alternativt agavesirap eller honung
  • 2 tsk citron, finrivet skal
  • Ca 1 dl hasselnötter, rostade
  • Instruktioner

    1. Mixa havregrynen grovt eller mät upp skrädmjölet om du använder det. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, socker, salt och mald kardemumma. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna.
    2. Vispa ägget lätt och blanda ner riven palsternacka, smält smör och mjölk. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Låt smeten vila i kylen i minst 15 minuter.
    3. Blanda under tiden ihop färskost, lönnsirap och citronskal.
    4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme. Vänd pannkakorna när det börjar bildas bubblor på ytan och grädda den andra sidan.
    5. Servera pannkakorna med färskoströra och rostade hasselnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben