Pannkakor på havre och durra

Serverar: 2 portioner

Fluffiga och goda pannkakor med det nyttiga mjölet durra. Helt utan gluten och laktos.

Ingredienser

  • 1½ dl glutenfritt havremjöl
  • 1½ dl durramjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl sojamjölk eller annan mjölkdryck
  • 2 ägg
  • ½ dl olja
  • Servering
  • Blåbär
  • Lönnsirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda om till en jämn smet. Knäck i äggen och tillsätt oljan och blanda om väl.
    2. Stek i en torr stekpanna på medelvärme med ca 1/4-½ dl smet per pannkaka.
    3. Servera med blåbär och lönnsirap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben