Pannkakor pösiga i muffinsform

Serverar: 4 portioner

Maffigt recept...tycker jag. Det här receptet är specialskrivet för att passa barn. Till de här gulliga minipannkakorna behöver du helst en 12-portioners muffinsform. Men de går fint att grädda i ugnsfasta koppar också. Vuxenvarianten har en chilihet överraskning i botten medan barnens är milda och toppas med lingonsylt. Lite extra knaperstekt bacon är gott till båda sorterna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 pkt bacon
  • Smör till formen
  • Vuxentillägg
  • 1/2 msk mörk sesamolja
  • 1 rejäl nypa mald torkad chili
  • 1/2 tsk fem kryddor eller 1 tsk röd currypasta
  • 1 purjo, endast det vita
  • Till servering
  • Rårörda lingon
  • Färska böngroddar
  • Grönsaksbitar
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg, mjöl, socker, salt och kryddor. Vispa ner mjölken. Låt stå och svälla minst en halv timme. Gärna över natten i kyl. Fräs baconet nästan knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Smörj en muffinsplåt. Fördela hälften av baconet i hälften av formarna. Svetta purjon mjuk i sesamolja utan att den tar färg tills purjon är helt mjuk. Blanda med chili och resten av baconet. Klicka blandningen i resten av muffinsformarna. Fyll formarna till tre fjärdedelar med pankakssmet. Grädda i 250 grader tills pannkakorna är gyllene och pösiga, ca 10–14 minuter. Servera bums.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BackaMona 3 april 2008

    Vilket kul tips att göra pannkakor i muffinsformar. Det ska jag pröva, kan bli en käck förrätt med backon och lite annat gott till. Tackar för tipset// Backamona

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben