Pannkakspizza med curry och banan

Serverar: 4 portioner

Barnens favoritmat är pizza och pannkaka. Här har jag slagit ihop dem till en rätt.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 6 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 1 dl tomatpuré
  • 150 g strimlad kassler
  • 2 skivade bananer
  • 1 burk anansringar (230 g)
  • 1 tsk mild curry
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250º. Vik upp kanterna på ett bakplåtspapper så att det blir som en rektangulär skål, som följer kanterna på en långpanna (smeten får inte komma under pappret).
    2. Vispa hälften av mjölken och mjölet klimpfritt. Tillsätt resten av mjölken, ägg, bakpulver och salt. Häll det i långpannan och grädda 15-20 min i mitten av ugnen. Ta ut pankakan och höj sedan temperaturen till 275º.
    3. Bred tomatpuré över den gräddade pannkakan och fördela kassler, banan och annasringar delade i bitar, strö över curry och riven ost.
    4. Gratinera 7-8 minuter tills osten smält. Strö över rucola och servera pizzan med vitkålssalad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben