Pappas goda jordgubbs och hallon tårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod och super enkel jordgubbs och hallon tårta. Pappa gör den jämt till min födelsedag.

Ingredienser

  • Sockerkaksbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • mjölk
  • marsanpulver (för kallvispad vaniljkräm)
  • Fyllning 2
  • Mosade Jordubbar och hallon (så mycket man själv vill ha)
  • Garnering
  • vispgrädde och hallon eller jorgubbar
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp.
    2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten. Kör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 º i ca 40 minuter.
    4. Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk.
    5. Skär bottnen i 3 delar. (Använd en brödkniv och skät försiktigt!!!)
    6. Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbottnen.
    7. Lägg på nästa botten. bred på de mosade Bären ev.sylt. lägg på nästa botten. ett tips är att låta tårtan så så här i kylskåpet 1/2 - 1dygn så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.
    8. Bred sedan vispadgrädde runtom på sidorna och resten ovanpå och garnera med hallon eller jordgubbar (Helst inte många timmar innan servering)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben