Paprikakyckling i gräddig sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Har lagat denna rätt många gånger och är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

  • 1 kyckling , ca 1 kg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm paprikapulver
  • 2 msk smör
  • 1 dl hönsbuljong (tärning), eller portvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 röd paprika
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Bryn kycklingbitarna väl runtom i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en gryta. Tillsätt buljong eller portvin och grädde. Låt kycklingen eftersteka under lock på svag värme ca 20 min. Skölj och kärna ur paprikan. Hacka den och strö över kycklingen.
    2. Servera med ris och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben