Paprikasoppa med crème fraiche och räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god och nyttig. Man kan hoppa över tillbehören till vardags och bara servera med ett gott bröd. Utan tillbehör relativt billlig när paprikan är billig.

Ingredienser

  • 0,5 kg röd paprika
  • 50 g gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk majsolja
  • 1 liter fiskbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 1 dl crème fraiche
  • 120 g skalade räkor
  • 4 msk finklippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Dela. kärna ur och skär paprikorna i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta/kastrull. Lägg i paprika, lök och vitlök. Fräs grönsakerna ca 2 minuter. Tillsätt fiskbuljong och låt koka, under lock på svag värme, ca 20 minuter.
    2. Kör soppan i mixer till slät konsistens. Sila soppan före servering. Smaka av med salt och peppar.
    3. Fördela soppan i tallrikar , tillsätt en klick crème fraiche, toppa med räkor och strö över finklippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben