Parisersmörgås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

God och fin "burgare" som passar utmärkt till puben eller liknande

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 4 msk finhackad gul lök
  • 4 msk finhackade rödbetor
  • 4 msk kapris
  • 3 äggulor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • Smör till stekning
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka lök och rödbetorna fint. Blanda sedan ned lök, rödbetor, kapris, äggulor och kryddorna i färsen. Rör bara tills allt är ordentligt blandat. Dela upp färsen i fyra lika stora delar och forma biffarna.
    2. Skär bort kanterna på brödbitarna och stek dom i smör i en het panna, men bara på ena sidan. När brödet fått en knaprig yta så lägger du brödet på biffarna med steksidan mot köttet.
    3. Stek sedan biffarna i smör i samma panna. Börja steka på köttsidan 2-3 minuter och sedan på brödsidan ca 1 minut.
    4. Biffarna ska vara lättstekta, ungefär som en halstrad råbiff. Stek till sist äggen, men bara på ena sidan, och placera ett på varje biffsmörgås. Serveras omedelbart och gärna tillsammans med en sval öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben