Parisersmörgås Parisare

Serverar: 4 portioner

En stekt smörgås eller macka med stekt köttfärsbiff på typ Biff à la Lindström samt stekt ägg.

Ingredienser

  • 4 skivor ljust bröd
  • 4 ägg
  • Ca 2 msk smör eller margarin att steka i
  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 3 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 3 msk finhackad saltgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymald svart- eller vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, rödbetor, saltgurka och kapris fint. Hacka ev. lite extra att garnera med. Passa också på att ev. hacka lite persilja att garnera parisersmörgåsen med.
    2. Blanda färsen med ägg, lök, rödbetor, saltgurka, kapris, salt och peppar till en jämn färs. Dela färsen i fyra delar och platt ut till biffar. Smeta fast biffarna på bröden.
    3. Sätt på en stekpanna och stek färssidan nedåt i ca 3-5 minuter - beroende på hur röd du vill ha din parisare. Vänd och tillsätt lite mer smör eller margarin och stek brödsidan i ca 3 minuter tills den fått fin färg.
    4. Stek äggen vid sidan i lite smör eller margarin. Salta och peppra dem. Vänd dem om du önskar annars är det vanligast med att steka på en sida och servera med solsidan upp och lite lös äggula.
    5. Vid servering av parisersmörgåsen lägger du äggen på biffarna och serverar dem. Strö ev. över extra hackad persilja, lök, rödbetor, kapris och ättiksgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben