Parisersmörgås (Parisare)

Serverar: 4 portioner

Det här är klassiskt och mycket gott...

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 2 krm grovmalen peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3/4 dl grädde
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl finhackad lök
  • 3/4 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 3 msk kapris
  • 4 skivor vitt bröd
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ner lök och rödbetor i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och blanda väl. Smaka av.
    2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
    3. Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i ca 4 min.
    4. Vänd och stek brödsidan någon minut. Stek samtidigt äggen på medelvärme i någon minut, tills det har stelnat. Strö över salt och peppar. Servera smörgåsen med nystekt ägg och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sune43 19 augusti 2010

    Jättegott och mycket enkel att fixa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben