Parmalindad kyckling med tryffel-blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

En riktigt lyxig rätt med få ingredienser och enkel att göra. Blomkålsmos är lättare än potatismos, och med tryffelolja blir det en riktig höjdare. Gillar man inte tryffelolja går det naturligtvis lika bra att njuta av blomkålsmoset som det är.

Ingredienser

  • 1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
  • ½ dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Tryffelolja efter smak
  • 400 g minutkycklingfilé
  • 8 tunna skivor parmaskinka
  • Ca 16 salviablad
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem mjuka. Känn med en sticka. Häll av vattnet, men spara lite till moset. Mixa blomkålen med lite av kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg salviabladen på kycklingbitarna och linda parmaskinkan runt. Fäst med en tandpetare. Stek i stekpanna först på lite hög värme så att det blir brynt och sedan på svagare värme så att kycklingbitarna blir genomstekta.
    3. Lägg upp kycklingen och moset på tallrikar och ringla tryffelolja över blomkålsmoset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben