Parmalindad kyckling med tryffel-blomkålsmos
En riktigt lyxig rätt med få ingredienser och enkel att göra. Blomkålsmos är lättare än potatismos, och med tryffelolja blir det en riktig höjdare. Gillar man inte tryffelolja går det naturligtvis lika bra att njuta av blomkålsmoset som det är.
Ingredienser
1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
½ dl crème fraiche
Salt
Peppar
Tryffelolja efter smak
400 g minutkycklingfilé
8 tunna skivor parmaskinka
Ca 16 salviablad
Instruktioner
- Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem mjuka. Känn med en sticka. Häll av vattnet, men spara lite till moset. Mixa blomkålen med lite av kokspadet med mixerstav eller mixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Lägg salviabladen på kycklingbitarna och linda parmaskinkan runt. Fäst med en tandpetare. Stek i stekpanna först på lite hög värme så att det blir brynt och sedan på svagare värme så att kycklingbitarna blir genomstekta.
- Lägg upp kycklingen och moset på tallrikar och ringla tryffelolja över blomkålsmoset.
Liknande recept
Kommentarer (0)