Parmesanbröd

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Riktigt gott bröd till t.ex.soppa eller sallad. Som smakar ljuvligt. Lätt att baka! Jästiden är 1½ timme +25 min "2:a" gången.

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst
  • 14 dl vetemjöl special
  • 2 msk salt
  • 2½ dl. parmesan, riven
  • Ev. oregano el.basilika, torkad som smaksättning
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, salt och mjölet i en bunke. Värm vattnet till 45-50 grader och häll på det. Arbeta degen i maskin 10 min. Häll i parmesanosten (och ev.örtkryddor).och blanda en minut till. Mjöla degen och låt jäsa i 1½ timme.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 3 delar, forma dem runda och kavla till 2 cms "platta" bröd. Mjöla dem och lägg dem på plåten. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 25 min. Skär med vass kniv ett rutmönster och grädda i 225 grader i ca: 25 min. Häll lite vatten i botten på ugnen ett par 3 ggr under gräddningen så får brödet en frasig yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Susarne 6 januari 2011

    Saltmängden verkar vara något för stor. Jag hade i 3tsk salt vilket var fullt tillräckligt. Vatten-mängden står det inget om, jag använde 0,5liter. Brödet är mycket välsmakande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben