Skruvade parmesanbröd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Goda till soppa eller till en kopp te!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • ½ dl vatten
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt (knappt)
  • 100 g riven parmesan
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1 ägg till pensling
  • 2 msk vallmofrön eller sesamfrön
  • Instruktioner

    Smält smöret och blanda med vattnet. Lös jästen i ljummen blandning. Tillsätt ägg, salt, ost och mjöl. Arbeta degen på bakbordet. Skär degen i 12 bitar. Rulla ut dem till önskad längd och vik dem dubbla och vrid om några varv så att de blir skruvar. Pensla med ägg och strö över vallmofrön eller rostade sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    1 d 2 h
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben