Himmelsk kantarellsoppa

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

En snabblagad och uppskattad soppa! Den har lagats på nobelfest enligt deras receptbok. Är tänkt att serveras som förrätt men det går bra att dubbla receptet. Ha gärna ett parmesanbröd till. Toppa gärna med knaper stekt bacon, cremefraiche och riven västerbottenost.

Ingredienser

  • 300 g kantareller
  • 2½ dl vispgrädde
  • ½ dl portvin eller 1 msk sherry
  • 2 msk kycklingfond
  • 2½ dl mjölk
  • 1 doft vitpeppar (var försiktig)
  • 1 nypa salt eventuellt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk riven schalottenlök
  • Garnering
  • crème fraiche
  • persilja
  • Instruktioner

    Fräs kantareller och lök. Häll över portvinet eller sherryn. Rör i kycklingfond, grädde, crème fraiche och till sist mjölk. Krydda med lite vitpeppar och ev. lite salt. Garnera med en klick crème fraiche och om du vill knaperstekt bacon och lite riven västerbotten! Avsluta med en persiljekvist på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben