Påsktårta med nötmaräng och choklad

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Den finaste påsktårtan gör du själv! Den är i tre lager nötmarängbottnar, med choklad- och hasselnötsgrädde.

Ingredienser

  • 2 dl rostade hasselnötskärnor
  • 2 ½ dl råsocker av rörsocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl rostade hasselnötskärnor
  • 100 g mörk choklad
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnera med
  • 100 g mörk choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Bottnar: Rita tre cirklar, på plåtar med bakplåtspapper, som är ca 22 cm i diameter. Smörj och mjöla inuti cirklarna. Mal hasselnötterna på mandelkvarn och blanda med sockret.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen. Bred ut smeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter med luckan lite på glänt. Låt bottnarna svalna på bakgaller.
    3. Vispa grädden fluffig. Hacka nötter och mörk choklad och blanda ner i grädden. Smaksätt med vaniljsocker.
    4. Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred på ca 1/3 av fyllningen. Täck med en marängbotten bred på ytterligare ett lager fyllning. Avsluta med en botten och bred fyllning på och runt om tårtan.
    5. Garnering: Hacka chokladen och strö över hela tårtan. Sikta över florsocker genom ett mönstrat tårtpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben