Påsktårta med nötmaräng och choklad
Den finaste påsktårtan gör du själv! Den är i tre lager nötmarängbottnar, med choklad- och hasselnötsgrädde.
Ingredienser
2 dl rostade hasselnötskärnor
2 ½ dl råsocker av rörsocker
4 äggvitor
Fyllning
5 dl vispgrädde
½ dl rostade hasselnötskärnor
100 g mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
Garnera med
100 g mörk choklad
Florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Bottnar:
Rita tre cirklar, på plåtar med bakplåtspapper, som är ca 22 cm i diameter. Smörj och mjöla inuti cirklarna. Mal hasselnötterna på mandelkvarn och blanda med sockret.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner nötblandningen.
Bred ut smeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter med luckan lite på glänt. Låt bottnarna svalna på bakgaller.
- Vispa grädden fluffig. Hacka nötter och mörk choklad och blanda ner i grädden. Smaksätt med vaniljsocker.
- Lägg en marängbotten på ett tårtfat och bred på ca 1/3 av fyllningen. Täck med en marängbotten bred på ytterligare ett lager fyllning.
Avsluta med en botten och bred fyllning på och runt om tårtan.
- Garnering:
Hacka chokladen och strö över hela tårtan. Sikta över florsocker genom ett mönstrat tårtpapper.
Liknande recept
Kommentarer (0)