Desserten går bra att förbereda och bara ställa in i ugnen strax före serveringen.
Ingredienser
1 ägg
2 äggulor
½ dl socker
3 passionsfrukter
2½ dl kokosmjölk
1 dl vispgrädde
1 msk råsocker
Instruktioner
Vispa ägg, äggulor, socker och fruktkött från passionsfrukterna i en skål som tål vattenbad. Koka upp kokosmjölk och grädde i en kastrull. Häll den heta gräddmjölken i äggsmeten i en tunn stråle, vispa hela tiden.
Ställ skålen i vattenbad. Låt koka på svag värme tills krämen börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om under tiden.
Fördela krämen i fyra skålar som rymmer 1,25 dl. Ställ skålarna i en långpanna med vatten upp till halva skålen. Grädda i ugn i 175 grader ca 20 minuter tills krämen stannat. Ställ kallt i tre timmar.
Strö lite råsocker över varje skål och ställ in i ugnen på grillvärme. Låt sockret "bränna av" lite. Titta hela tiden, det går på någon minut.