Passionerad crème brülée

Serverar: 4 portioner

Desserten går bra att förbereda och bara ställa in i ugnen strax före serveringen.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • 3 passionsfrukter
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, äggulor, socker och fruktkött från passionsfrukterna i en skål som tål vattenbad. Koka upp kokosmjölk och grädde i en kastrull. Häll den heta gräddmjölken i äggsmeten i en tunn stråle, vispa hela tiden.
    2. Ställ skålen i vattenbad. Låt koka på svag värme tills krämen börjar tjockna, ca 10 minuter. Rör om under tiden.
    3. Fördela krämen i fyra skålar som rymmer 1,25 dl. Ställ skålarna i en långpanna med vatten upp till halva skålen. Grädda i ugn i 175 grader ca 20 minuter tills krämen stannat. Ställ kallt i tre timmar.
    4. Strö lite råsocker över varje skål och ställ in i ugnen på grillvärme. Låt sockret "bränna av" lite. Titta hela tiden, det går på någon minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben