Passionsfrukt och kokoskräm med yoghurt och lime

Serverar: 4 portioner

En exotisk skapelse av solmogen frukt och mild kokosnöt.

Ingredienser

  • Passionsfruktkräm
  • 4 gelatinblad
  • 3.75 dl passionsfruktjuice
  • 40 g florsocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 2½ dl grädde
  • 3 äggvitor
  • 50 g socker
  • Kokoskräm
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl kokosmjölk
  • 3 msk palmsocker eller råsocker
  • 1 lime
  • Ca 3 msk fruktkött av passionsfrukt, 2-3 frukter
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinet till passionsfruktkrämen i blöt i kallt vatten. Blanda passionsfruktjuice med florsockret i en skål. Krama ur gelatinet, värm upp det i en liten kastrull och lös upp det. Ta lite juice och rör ut med det upplösta gelatinet. .Blanda sedan med resten av passionsfruktjuicen. Rör sedan ner youghurt och crème fraiche i blandningen.
    2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker, lite i sänder. Tillsätt först grädden och sedan äggvitan i passionsfrukts - och yoghurtkrämen. Fördela krämen i 4 glas, täck över och låt stelna i kylen några timmar.
    3. Blötlägg gelatinet till kokoskrämen i kallt vatten. Värm upp kokosmjölk i en kastrull och lös upp palmsockret i den under omrörning. Krama ur gelatinet lätt och lägg det i den heta kokosmjölken och låt det lösa upp sig. Låt det sedan svalna något.
    4. Ta ut glasen ur kylen, fördela kokosblandningen ovanpå den stelnade passionskrämen och ställ in i kylen igen. Skölj limen i kallt vatten, torka av den och skär i klyftor. Ta ut innanmätet ur 2-3 färska passionsfrukter och fördela i glasen före servering. Garnera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben