Passionsfruktmousse tårta

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mäktigt och god tårta!

Ingredienser

  • Botten
  • 110 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 st ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • Mousse
  • 6 gelatinblad
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarponeost
  • ½ dl tropisk juice, koncentrerad
  • 4 dl vispgrädde
  • Gelé
  • 3 passionsfrukter
  • 2 dl passionsfruktjuice (el tropisk juice),inte koncentrat
  • 3 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Botten Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna.
    2. Mousse Lägg 6 gelatinblad i kallt vatten. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker. Vispa ner mascarponen i äggsmeten. Värm juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ut gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Vispa ner juicen i äggsmeten. Vispa grädden hårt och vänd till sist ner den i smeten. Häll moussen över den kalla botten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går) Låt den stelna i kylen.
    3. Gelen Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm ½ dl av juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet, rör om (ta ev. bort långa gula trådar). Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (1)

    maddisen1996 2 mars 2012

    Stämmer verkligen måttet på kakaon till botten? Det verkar så himla mkt med 1 dl..?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben