Passionstårta med frukter

Serverar: 10 portioner

Vacker moussetårta, som smakar ljuvligt gott av vit choklad, passionsfrukt, apelsin och mandel. Gör den i god tid och förvara i frysen, så kan du enkelt överraska dina gäster.

Ingredienser

  • 300 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk apelsinlikör eller apelsinjuice
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 3½ dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl passionsfruktspuré (färdigköpt eller gjord på 7 passionsfrukter)
  • Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kiwi
  • Physalis
  • Hallon
  • Hyvlad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Vispa mandelmassan med ägg och apelsinlikör eller apelsinjuice.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en bakform med löstagbar kant. Smörj och bröa. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Lossa kanten på formen. Diska, torka och sätt tillbaka den.
    4. Vispa grädden medeltjock till fyllningen. Smält chokladen över vattenbad, rör om. Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke. Tillsätt chokladen under kraftig vispning.
    5. Använder du färska passionsfrukter så gröp ur frukterna direkt i en matberedare. Kör några sekunder och passera sedan fruktköttet genom en sil.
    6. Rör ner fruktpuré och vispad grädde i chokladblandningen.
    7. Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfolie eller folie och frys i minst 6 timmar. Låt tårta tina ca 20 minuter före serveringen.
    8. Dela passionsfrukterna, skär kiwin i klyftor och dela physalisbären. Dekorera tårtan med frukterna och hyvla över lite mörk choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben