Pasta med kyckling, citron och rosmarin

Serverar: 4 portioner

Krämig pastarätt som du gör på ett kick!

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 600 g kycklinginnerfilé
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 citron
  • 2 tsk rosmarin
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk maizena, majsstärkelse
  • 4 portioner tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn kycklingen runtom i olivoljan. Tillsätt lök och paprika. Krydda med salt och peppar och fortsätt steka några minuter.
    2. Riv skalet av citronen. Tillsätt citronskalet, rosmarin, 1 dl vatten och grädde. Koka sakta ca 5 minuter. Smaka av med mer salt, peppar och lite pressad citronsaft. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten.
    3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera pastan med kycklingsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben