Pasta med lax & broccolisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Här kommer recept på en pasta som är ganska nyttig men ändå god.

Ingredienser

  • 4 port pasta, t.ex. tagliatelle
  • 250 g färsk broccoli
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 200 g kallrökt skivad lax
  • 75 g färsk babyspenat
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Skär bort det grova på broccolin. Dela resten i buketter och fina bitar. Förväll broccolin i en kastrull med lättsaltat vatten 1-2 min eller mikra den ungefär lika länge. Koka upp grädde och hummerfond i en kastrull. Tillsätt gräslöken. Strimla laxen fint. Tillsätt broccoli, lax och babyspenat till kastrullen. Låt det sjuda tills babyspenaten har mjuknat och sjunkit ihop lite. Blanda lax- & broccolisåsen med pastan i en serveringsskål. Strö över det finrivna citronskalet och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben