Pasta med lax och sparris

Serverar: 4 portioner

En vårlig pastarätt med rökt lax, sparris och citronsås

Ingredienser

  • 400 g färsk pasta
  • 12 st färska gröna sparrisar
  • 200 g kallrökt lax, i bit
  • Sås
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 msk hummerfond
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 0,5 msk pressad citronsaft
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 1 tsk majzena majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Förväll sparrisen 3 min i lättsaltat kokande vatten. Ta upp och skölj hastigt under kallt rinnande vatten.
    2. Blanda matlagningsgrädde, crème fraiche, vitt vin och hummerfond i en kastrull. Koka på låg värme ca 5 min och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
    3. Tvätta citronerna och riv den gula delen av skalet. Pressa ur någon msk citronsaft och smaksätt såsen med saften, citronskalet och vitpepparn.
    4. Tärna laxen i cm-stora kuber.
    5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av vattnet och rör ner laxen och sparrisen i den varma pastan.
    6. Servera pastan med pastasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben