Pasta- och zucchinigratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En jättegod pastagratäng.

Ingredienser

  • 200 g pasta, tex. penne
  • 2 zucchini (á ca 300 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl nyriven lagrad ost, t.ex. herrgårdsost
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. 1 krm salt
  • 100 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Sätt ugnen på 225º.
    2. Skär zucchinin i skivor. Skala och hacka vitlöken. Stek zucchinin i olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlöken och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och oregano.
    3. Ostsås: Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Låt det koka upp under vispning och sedan koka på svag värme cirka 3 minuter. Rör ner 3-4 dl av den lagrade osten och låt den smälta. Låt inte såsen koka mer. Smaksätt med peppar. Salta eventuellt.
    4. Lägg pastan i en smord ugnssäker form. Lägg på zucchini och vitlök. Häll över ostsåsen och smula eller riv över fetaosten. Gratinera i mitten av ugnen 15-20 minuter.
    5. Fetaosten kan bytas ut mot gorgonzola eller någon annan lagrad ost. Zucchinin kan ersättas med paprika, aubegine eller fänkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben