Pastagratäng med bacon och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

För pastaälskare. Underbart gott och enkelt.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 2 pkt bacon
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 6 soltorkade tomater (i olja)
  • 150 g gorgonzola
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enl. anvisningen på paketet. Strimla baconet. Skiva champinjonerna. Tvätta och skölj purjolöken. Strimla den fint. Kärna ur paprikan och tärna den. Tärna tomaterna. Fräs bacon knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs purjolök, champinjoner och paprika. Tillsätt tomaterna och låt allt puttra ett par minuter. Smula Gorgonzolaosten och blanda den med baconet.
    2. Blanda i grönsaksfräset och pastan. Smörj en gratängform med lite olja och lägg ner pastaröran. Vispa ihop äggen tillsammans med mjölken, pressad vitlök, salt och peppar. Häll detta över pastan.
    3. Blanda ordentligt och gratinera sedan i 200 graders värme i ca 20-30 minuter. Riv över parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben