Pastagratäng med topping

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Något som föddes ur en frys/kylskåpsrensning.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 hackad lök
  • 186 g champinjoner (en normal konservburk)
  • ½ påse frysta tärnade rotfrukter (ca 300 gram)
  • 400 g krossade tomater (en burk)
  • 2 oxbuljontärningar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 gram okokt pasta (gärna flera olika sorter)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk gratängkrydda (eller 1 tsk grillkrydda och en tesked rivosto)
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastavatten och ha i en grönsaks- och en köttbuljongtärning. Tillsätt pastan, använder du spaghetti så bryt den i bitar.
    2. Under tiden fräs färsen i en stekgryta och tillsätt löken och rotfrukterna. Peppra och tillsätt de återstående buljongtärningarna, lite oregano samt svampen (med spad) och de krossade tomaterna. Låt småkoka medan pastan kokar. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll av pastan och blanda med köttfärssåsen. Häll ner i en gratängform och platta till lite. Låt det svalna.
    4. Blanda gratängkryddan med creme fraichen och den rivna osten. Bred över gratängen och gratinera i ugn i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben