Pastasås a la crille

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Detta är en smakrik och färgglad pastarätt för hela familjen, Perfekt för dig som vill äta något riktigt gott men ändå nyttigt! Äter inte barnen grönsaker. Prova detta!

Ingredienser

  • 1 stor purjolök (glöm inte att skölja av den)
  • 5-6 stora färska champinjoner
  • 5-6 dl matgrädde alternativt Milda mat & visp (alt, 50% mjölk)
  • 2dl Creme Fraiche - Paprika/chili
  • 300-400g tärnad bacon
  • 1 tsk vitpeppar
  • maizena(ljus,redning)
  • 500 g tagliatelle
  • Köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Skär champinjoner och purjolök i lagom stora bitar. Fräs champinjonerna i lagom mycket matfett tills de fått en fin färg och häll sedan i purjolöken, Låt nu detta fräsa ett tag.
    2. Häll sedan i hela baconpaketet och lät det fräsa ett tag. Krydda sedan med vitpeppar.
    3. Nu kan du hälla i matgrädde (halva) och hela crème fraiche. låt detta koka upp och häll sedan i lite mer grädde. Nu ska detta få puttra på låg värme, tillsätt köttbuljongen
    4. Om ni använder hälften mjölk så ska ni ha i lite maizena för en tjockare konsistens.
    5. När såsen är klar. Blanda det nykokta pastan och vänd ner i såsen.
    6. Smaklig måltid

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (1)

    Pyrospice 31 juli 2012

    Jag gjorde förvisso några ändringar i receptet men slutresultatet blev riktigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben