Pastasås med kantareller- och viltkryddad quornfärs

Serverar: 4 portioner

Mustig och god sås med smak av skogen. Jag gjorde rätten vegetarisk med att byta ut blandfärsen till quornfärs, den som vill tar blandfärs.

Ingredienser

  • 200 g färska kantareller
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 400 g quornfärs
  • 1½ msk dijonsenap
  • 2 msk messmör
  • Viltkrydda (finns bland kryddorna i kryddhyllan)
  • 2 dl créme fraiche
  • Servering
  • Nykokt pasta, gärna tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Om kantarellerna är stora, dela dem i mindre bitar. Stek svampen i smör i två omgångar på hög värme. Salta och peppra. Lägg dem åt sidan.
    2. Hacka löken och riv moroten grovt. Fräs grönsakerna i lite smör i en stekpanna, lägg dem åt sidan. Bryn quornfärsen, hälften åt gången i stekpannan. Salta och peppra.
    3. Tillsätt lök, morot, senap, messmör och viltkrydda. Rör ne kantareller och créme fraiche och låt allt bli varmt.
    4. Servera såsen med nykokt pasta.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben