Pastasås med svamp och bacon

Serverar: 4 portioner

Fantastisk pastarätt med bacon, lök och svamp

Ingredienser

  • 350 g valfri pasta
  • 2 pkt bacontärningar
  • 1,5 dl färsk eller torkad svamp
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st rödlök
  • 1 dl matlagningsgrädde ev 2 dl cream fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Koka av valfritt slag pasta i saltat vatten. Skala och hacka charlottenlök och vitlök. Skala och strimla rödlöken. Stek svampen i torr panna så att den mesta vätskan går bort, lägg sedan i bacontärningarna och fräs upp, lägg i löken och stek tillsammans med svampen.
    2. 2. Häll på grädde och eventuellt creme fraiche och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den kokta, avrunna pastan och servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nilha 28 september 2009

    Jätte gott och väldigt enkelt!

    bakaekul 18 oktober 2010

    Jag tyckte att det var jättegott! Jag exprimenterade lite och hade i lite soya, men då vart det lite för salt så då tog jag lite ketchup i. Blev gott det med! :)

    Papuas 2 oktober 2011

    jätte gott, billigt, enkel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben