Pastasås på annorlunda sätt
Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, är en annorlunda smaksättning på den här pastasåsen med köttfärs.
Nyttig och billig!!!
Ingredienser
200 g nötfärs
1 bit rotselleri (ca 150 g)
1 morot
1 palsternacka
1 stor gul lök
1 msk olja
½-1 msk curry (pulver)
1 msk maizena (majsstärkelse)
1-2 dl vatten eller vin
2 msk dijonsenap
½ msk japansk soja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Börja med att skala och riva rotsakerna på rivjärnets grövsta sida. Det ska bli ungefär 7 dl. Skala och hacka löken.
- Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Pudra över curry.
- Tillsätt rotsakerna och löken. Låt alltsammans fräsa ytterligare några minuter. Pudra över maizena och rör om väl.
- Häll på vatten eller vin. Smaksätt med senap, soja, salt och peppar. Sjud köttfärssåsen i 5-10 minuter.
- Servera med pasta, tomat eller någon annan grönsak.
Liknande recept
Kommentarer (0)