Pastasås på annorlunda sätt

Serverar: 4 portioner

Rotsaker, curry och senap, i stället för tomat, är en annorlunda smaksättning på den här pastasåsen med köttfärs. Nyttig och billig!!!

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 bit rotselleri (ca 150 g)
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olja
  • ½-1 msk curry (pulver)
  • 1 msk maizena (majsstärkelse)
  • 1-2 dl vatten eller vin
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk japansk soja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och riva rotsakerna på rivjärnets grövsta sida. Det ska bli ungefär 7 dl. Skala och hacka löken.
    2. Bryn färsen i olja i en stor stekpanna eller gryta. Pudra över curry.
    3. Tillsätt rotsakerna och löken. Låt alltsammans fräsa ytterligare några minuter. Pudra över maizena och rör om väl.
    4. Häll på vatten eller vin. Smaksätt med senap, soja, salt och peppar. Sjud köttfärssåsen i 5-10 minuter.
    5. Servera med pasta, tomat eller någon annan grönsak.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben