Pastastubbar med dillfärskost

Serverar: 4 portioner

Med färsk pasta kan man till och med sno ihop en lyxmiddag utan problem. Pastan serveras med en tomat- och paprikasallad, där paprikan och tomaterna först ugnsrostas. 462 kalorier per portion 37 g fett 14 g protein 19 g kolhydrater

Ingredienser

  • 250 g färska lasagneplattor
  • ½ påse ruccola, á 80g
  • 2 salladslökar
  • 1 dl dill
  • 1 dl valnötter
  • 2 dl färskost naturell, tex. Philadelphia
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl hyvlad västerbottensost
  • Tomat- och paprikasallad
  • 2 paprikor
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 1 msk olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med salladen. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Halvera och kärna ur paprikorna, halvera körsbärstomaterna. Ugnsbaka på en plåt med bakplåtspapper ca 15 minuter. Ta ut och lägg paprikorna att svalna i en plastpåse, dra av skalet. Kärna ur och tärna gurkan. Blanda allt med olja, vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
    3. Sätt sedan ugnen på 175 grader.
    4. Koka lasagneplattorna i vatten med salt och lite olja ca 5 minuter. Skölj plattorna i kallt vatten. Ansa och grovhacka ruccolan, ansa och finhacka löken. Grovhacka dill och nötter. Blanda ruccola, lök, dill, nötter och färskost till en röra. Salta och peppra.
    5. Lägg lite fyllning på varje lasagneplatta, rulla ihop som en rulltårta och skär i bitar. Ställ bitarna som stubbar med snittytan upp i en ugnssäker form. Droppa över oljan, strössla över osten och ställ i ugnen ca 10 minuter.
    6. Servera stubbarna med tomat- och paprikasalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben