Gratinerade pastastubbar

Snabb, enkelt och underbart gott.

Ingredienser

  • 1 förpackning färska lasagneplattor
  • 150 g parmaskinka eller liknande
  • 1 ask ricotta, italiensk färskost (250 g)
  • 1 kruka basilika
  • 100 g färskriven parmesan
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 burkar tomatsås à 400 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Bred ut lasagneplattorna och dela dem på mitten. Täck med skinka.
    3. Blanda ricotta, finhackad basilika, parmesan, olivolja, salt och svartpeppar. Bred blandningen över skinkan.
    4. Rulla ihop pastaplattorna från långsidan och skär rullen i 3-4 cm bitar. Ställ dem på högkant i en smord ugnsform. Häll på tomatsåsen.
    5. Grädda ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    FruSundin 13 december 2010

    Mums! Gott för både barn och vuxna.

    Norton5 31 maj 2013

    Det här har blivit en riktig favorit hemma hos oss. Brukar ibland byta ut parmaskinkan mot finare rökt skinka för lite mer smak. Orkar vi gör vi även egen tomatsås kryddad efter dagshumöret :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben