Pastejbakelse med bacon

Serverar: 4 portioner

Leverpastej passar bra ihop med den rökta baconsmaken och skivat rågbröd.

Ingredienser

  • 12 skivor grovt rågbröd
  • Smör att breda på brödet
  • Fyllning 1
  • 1 pkt bacon, 120 g
  • 100 g leverpastej
  • 1 ½ msk vispgrädde
  • Fyllning 2
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl Crème fraiche
  • 1 msk bostongurka
  • 2 msk fint tärnad paprika
  • Toppkräm
  • 150 g leverpastej
  • 1½ msk vispgrädde
  • Garnering
  • 1 slanggurka
  • 1 liten burk mandarinklyftor eller liknande
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Ta ut rundlar med mått eller glas (ca 7 cm i diameter) av alla brödskivorna. Bred smör på alla rundlarna.
    2. Fyllning 1: Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Tärna baconet fint. Blanda med resterande ingredienser till fyllning 1. Bred fyllningen på 4 av rundlarna och lägg på nya rundlar.
    3. Fyllning 2: Blanda ingredienserna till fyllning 2 och bred på . Avsluta med de sista rundlarna.
    4. Toppkräm: Blanda krämen och bred den över och runt bakelsen. Spara lite av krämen till att spritsa som dekoration.
    5. Garnering: Skär långa gurkskivor med osthyvel längs med gurkan. Tryck fast gurkskivorna runt om bakelsernas kant och fäst med tandpetare. Spritsa små rosetter av toppkrämen på bakelserna. Dekorera med mandarinklyftor och persiljekvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben