Pastel de choclo

Serverar: 6 portioner

En chilensk nationalrätt. Ett gyllene majstäcke döljer en smakrik färsfyllning med oliver och russin.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 500 g färs av valfritt kött
  • 1-2 msk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 ägg
  • ½ dl russin
  • 250 svarta oliver, urkärnade
  • Majstäcke
  • 750 g majskorn
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken mjuk. Tillsätt färsen och stek cirka tio minuter. Smaksätt med chilipulver, paprikapulver, salt och peppar.
    2. Koka äggen, cirka tio minuter, tills hårda. Kyl dem i kallt vatten. Skala äggen och skär dem i skivor.
    3. Gör majstäcket. Låt majsen rinna av och mixa den i en matberedare till en slät smet. Tillsätt ägg, bakpulver och hälften av sockret. Mixa några minuter tills smeten blir luftig, blanda sedan ner mjölken.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form och fördela färsen jämnt i den. Lägg därefter äggskivor, russin och oliver över. Bred majstäcket ovanpå och strö sedan över resten av sockret.
    5. Grädda cirka 45 minuter tills gratängen fått fin yta. Servera tillsammans med en grönsallad och någon typ av salsasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben