Pavlovatårta

Serverar: 10 portioner

Den ryska dansösen Anna Pavlova har fått denna läckra skapelse uppkallad efter sig. Frasig maräng, fluffig grädde och exotiska frukter.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 passionsfrukter
  • Garnering
  • 3 kiwi
  • 1 dl röda vinbär, ca 50 g
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
    2. Blanda strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Blanda ner sockerblandningen i äggvitan under vispning. Fortsatt vispa tills marängen är fast och sidenblank.
    3. Klipp ut en rundel, ca 24 cm i diameter, av en bit bakplåtspapper. Lägg rundeln i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll marängsmeten i formen.
    4. Grädda marängbottnen på galler i nedre delen av ugnen, cirka 1½ timma.
    5. Lossa försiktigt marängbottnen från formen. Dra bort bakplåtspapperet. Låt bottnen kallna på galler.
    6. Vispa grädden. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Bred ut grädden över hela bottnen med lätt hand så att marängen inte spricker.
    7. Fördela passionsfrukten över grädden. Skala och skiva kiwin. Garnera tårtan med kiwi och vinbär. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben