Den ryska dansösen Anna Pavlova har fått denna läckra skapelse uppkallad efter sig. Frasig maräng, fluffig grädde och exotiska frukter.
Ingredienser
Botten
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl
Fyllning
3 dl vispgrädde
3 passionsfrukter
Garnering
3 kiwi
1 dl röda vinbär, ca 50 g
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
- Blanda strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Blanda ner sockerblandningen i äggvitan under vispning. Fortsatt vispa tills marängen är fast och sidenblank.
- Klipp ut en rundel, ca 24 cm i diameter, av en bit bakplåtspapper. Lägg rundeln i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll marängsmeten i formen.
- Grädda marängbottnen på galler i nedre delen av ugnen, cirka 1½ timma.
- Lossa försiktigt marängbottnen från formen. Dra bort bakplåtspapperet. Låt bottnen kallna på galler.
- Vispa grädden. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Bred ut grädden över hela bottnen med lätt hand så att marängen inte spricker.
- Fördela passionsfrukten över grädden. Skala och skiva kiwin. Garnera tårtan med kiwi och vinbär. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...