Bärtoppad pavlovatårta

Serverar: 8 portioner

Sött och sprött till dessert - en ljuvlig pavlova med apelsingrädde och färska bär. Ur Allers nr 53/09.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättiksprit
  • 1 msk Maizena
  • Fyllning
  • 3 dl koncentrerad apelsinjuice
  • ½ dl socker
  • 2 dl grädde
  • ½ l färska bär och frukter (vad du tycker om)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och ättikspriten litet i taget under fortsatt vispning. Äggvitan ska vara fast och glansig - det tar minst 10 minuter. Vispa sist ned majsstärkelsen.
    3. Bred eller spritsa ut marängsmeten till en rundel, ca 25 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Spritsa eller klicka en kant runt rundeln. Baka i 1 1/2 timme. Stäng därefter av värmen och låt marängen svalna i ugnen.
    4. Spara litet juice till garnering och koka ihop resten av juicen med sockret till en simmig konsistens. Låt svalna. Vispa grädden och blanda med apelsinkrämen. Bred apelsingrädden över bottnarna och toppa med färska bär och frukt. Ringla litet juice över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben