Bärtoppad nougatglass

Serverar: 4 portioner

Ett par droppar konjak i smeten förhöjer den lena nougatsmaken.

Ingredienser

  • 200 g mjuk nougat
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 msk konjak
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • Färska bär och frukt
  • Instruktioner

    1. Skär nougaten i bitar och smält i en skål över varmt vattenbad. Rör om och låt nougaten svalna något.
    2. Vispa äggulorna och florsockret vitt och poröst. Blanda äggvispet med den smälta nougaten och konjaken.
    3. Vispa grädden till skum. Vänd med stora tag ner grädden i smeten. Häll massan i en skål och ställ i frysen 4-6 timmar.
    4. Skopa upp den färdiga glassen i portionsglas och servera med lite färska bär och frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gourmet-Ia 18 augusti 2008

    Detta var supergott, men oj så mäktigt! Mina tips till er att det räcker nästan med en kula per person. Servera gärna någon/några lite syrligare frukter/bär till. Desserten är nämligen väldigt söt. Själv serverade jag nektarin till mina. 4 timmar i frys, var nästan för lite. Var inte helt genomfruset. Nästa gång låter jag det stå i frysen 6 timmar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben