Nougatglass de luxe

Serverar: 8 portioner

Det här är en riktigt lyxig och krämigt mjuk glass, där det inte sparas på godsaker. Riven nougat ger härlig färg och smak och lite konjak sätter spets på desserten.

Ingredienser

  • 100 - 150 g mjuk nougat
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 4 dl tjock grädde
  • 1/2 dl konjak
  • Instruktioner

    1. Riv nougaten på den grova sidan på ett rivjärn. Låt nougaten stå i kylskåp så länge.
    2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden. Blanda ner först konjak och sedan vispad grädde.
    3. Sätt igång glassmaskinen och häll i blandningen, låt maskinen gå ca 30 minuter. Har du ingen glassmaskin rör du ihop smeten och ställer in den direkt i frysen.
    4. När glassen är klar i glassmaskinen eller har stått en stund i frysen, men fortfarande går att röra i, tillsätter du nougaten.
    5. Häll upp glassmeten i en avlång form, klädd med plastfolie. Stöt formen mot en arbetsbänk så att glassmeten packar sig jämnt och fint. Täck med plastfolie eller aluminiumfolie och frys glassen, minst en timma.
    6. Ta fram glassen och lyft upp hela glasslängden med hjälp av plastfolien. Ta bort plasten och skär glassen i skivor. Lägg upp på assietter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben