Köttbullemacka de lux

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En härlig lätt lunch eller en god vickningsmacka. Blir givetvis bäst med egengjorda köttbullar men köpebullar går det med. Snabbt och lättgjord på 15-20 minuter.

Ingredienser

  • 4 skivor formbröd
  • 25-30 köttbullar (stekta)
  • 1 ägg
  • 1 msk vispgrädde
  • 3 msk majonnäs (80 %)
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 msk gurkmix
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • Smör till bredning
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Dela köttbullarna på mitten och finriv osten. Bred smör på bröden och placera köttbullarna mycket tätt med snittytan nedåt. Rör ihop ägg, vispgrädde, majonnäs, senap, gurkmix, vitlök och svartpeppar till en smet. Blanda i osten och rör om så det blandas väl. Skeda upp på mackorna och bred ut så det täcker. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter så mackorna får fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben