Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
En lite lyxigare variant av ugnsfalu där allt görs i 1 form. Fixat och klart på ca 1 timme. Potatisen blir ljuvligt krämig och smakfull av alla övriga ingredienser.
Sätt ugnen på 225 grader, och smörj en ugnsform ca 30x20 cm. Skala och tärna potatisen i ca 1-2 cm bitar, finhacka gul lök. Blanda potatis och gul lök i formen, salta och peppra på. Skär bacon i ca 2 cm strimlor och sprid över formen. Sätt formen 1 fals under mitten av ugnen i ca 20 minuter, gör under tiden resten. Dra skinnet av korven och skär djupa snitt runt om. Skär osten i ca 4-5 mm skivor som delas i lagom bitar för korven. Sätt 1 ostbit i varje snitt på korven. Blanda ihop grädde, tomatpuré och pressad vitlök. Ta ut formen och lägg på korven, häll gräddblandningen över, pudra över ströbrödet. Sätt tillbaka i ugnen ca 30-35 minuter.