Cornflakes stekta torsknuggets - Kirkenes de Luxe

Serverar: 4 portioner

"Kirkenes de lux" är Norges svar på snabbmatens nuggets. Kul och gott att servera till hela familjen

Ingredienser

  • 4 portioner pommes frites
  • Torsknuggets
  • 600 g norsk torskfilé
  • 2 ägg
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 dl cornflakes
  • Dippsås
  • 1 äggula
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk sesamolja
  • Servering
  • 1 morot
  • 1 isbergssallad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
    2. Torsknuggets: Dela torsken i 16 bitar. Vispa upp de 2 äggen och bland i sweet chilisås. Vänd torsknuggets i äggblandningen och avsluta med att panera dem i cornflakes. Stek nuggets i smör och olivolja i ca 3-4 min på varje sida.
    3. Dippsås: Vispa äggulan med äppelcidervinäger, tillsätt rapsoljan droppvis. Smaksätt med sesamolja, salt & peppar.
    4. Servering: Skala morötterna. Fortsätt med skalaren och gör flarn av morötterna. Dela isbergssalladen i hela blad och placera på fat. Lägg upp nuggets på isbergssalladen, pommes frites därtill och avsluta med morotsstrimlorna och servera dippsåsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben