Pasta De luxe

Serverar: 4 portioner

En underbar kombination av hårdkokta ägg och rökt lax i en mustig creme fraiche sås. Nöjda gäster garanteras!

Ingredienser

  • 300 g tagliatelle eller pastasnäckor
  • 3 håsrkokta ägg
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk finklippt dill
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 2 krm salt
  • vit eller svartpeppar
  • 200 - 250 g kallrökt lax
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Skala och hacka äggen. Lägg creme fraiche i en tjockbottnad kastrull och tillsätt ägghack, dill, gräslök, salt och peppar. Värm såsen under ömrörning men låt den inte koka.
    2. Skär laxen i fina strimlor. Häll av vattnet från pastan. Lägg matfettet i kastrullen och låt det smälta, häll tillbaka pastan. Fördela pastan i 4 djupa tallrikar och häll på såsen, toppa med laxstrimlor och servera.
    3. Brukar själv tillsätta en burk med röd kaviar i såsen, lyfter hela rätten lite till :-)

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben