Blåbär Split

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Lyxig blåbärssås smaksatt med portvin och kanel. Portvinet kan bytas ut mot druvjuice. Servera den varm med glass. En liten kaka eller ett kex är alltid välkommet till. Ej testat av mig än, men det kommer!

Ingredienser

  • 3 dl färska blåbär eller 1 pkt 200 g djupfrysta tinade
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk vinbärsgelé
  • 2 msk portvin
  • 1 msk maizena
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk malen kanel
  • vanilj- eller nougatglass
  • Instruktioner

    1. Blanda blåbär, rivet citronskal, vinbärsgelé och portvin i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills gelén är upplöst. Rör ut maizenan i vattnet och rör ned redningen i såsen. Låt såsen få ett uppkok så att den tjocknar.
    2. Smaka av med citronsaft och kanel och häll blåbärssåsen varm över glassen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben