Nötter eller mandel i smeten- kakan blir lika god. Och härligt flufflig och saftig genom blandning med skorpmjöl, som också gör att det behövs bara liten mängd mandel.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
3 ägg
2 ½ dl strösocker
3 msk tunn grädde
3 dl skorpmjöl
¾ dl mald mandel eller hasselnötter
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 apelsin
Till formen
½ påse flagad mandel
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smör och grädde. Rör ner skorpmjölet blandat med bakpulvret, mandeln och nötter och apelsinskal.
- Grädda kakan i smord, mandelströdd form i 200 grader ca 30 minuter. En klick nougatglass på en kakskiva toppad med vispgrädde blir läckraste bakelse eller efterrätt.
Liknande recept
Kommentarer (0)