Saftiga nötkakan

Nötter eller mandel i smeten- kakan blir lika god. Och härligt flufflig och saftig genom blandning med skorpmjöl, som också gör att det behövs bara liten mängd mandel.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 msk tunn grädde
  • 3 dl skorpmjöl
  • ¾ dl mald mandel eller hasselnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Till formen
  • ½ påse flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smör och grädde. Rör ner skorpmjölet blandat med bakpulvret, mandeln och nötter och apelsinskal.
    2. Grädda kakan i smord, mandelströdd form i 200 grader ca 30 minuter. En klick nougatglass på en kakskiva toppad med vispgrädde blir läckraste bakelse eller efterrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben