Peach Melba med maräng och kanderad mandel

Serverar: 6-8 portioner

Sött, syrligt och krispigt. En romantisk flört med den klassiska hallon- och persikodesserten Peach Melba. Satsa på en riktigt god vaniljglass! Går att förbereda i god tid innan festen.

Ingredienser

  • ½ liter vaniljglass
  • ½ liter hallonsorbet
  • 1-2 persikohalvor i juice
  • 125 g färska hallon
  • 20-30 maränger, gärna i olika storlekar och färger
  • Kanderad mandel
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 dl sötmandel
  • Hallonsås
  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Eventuellt frystorkade hallon
  • Instruktioner

    1. Ställ in ett uppläggningsfat i frysen minst 30 minuter. Ta ut fatet och forma kulor av glass och sorbet. Lägg kulorna i en cirkel på fatet som en krans, ca 25 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i frysen 3 timmar eller längre.
    2. Kanderad mandel: Karamellisera sockret, det vill säga låt det smälta, i en stekpanna. Rör inte i det medan det smälter, då riskerar det att kristallisera. Tillsätt smöret och rör runt. Tillsätt mandlarna och blanda runt tills karamellen fastnar runt dem. Sprid ut mandlarna på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Hacka dem sedan. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.
    3. Hallonsås: Koka upp hallon och socker i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Mixa och sila genom en finmaskig sil. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylen.
    4. Skär persikohalvorna i tunna skivor. Förvara övertäckta i kylen.
    5. Vid servering: Ta ut kransen ur frysen. Fördela persika, färska hallon, maränger, kanderad mandel och eventuellt frystorkade hallon över. Ringla över hallonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben